Am crezut cu tărie, cred şi voi crede până-n ultima clipă a vieţuirii mele în valorile prieteniei.
Cred cu tărie că numai prin comunicare pot fi doborâte distanţe, că se pot crea punţi de suflet între oameni şi locuri, iar schimbul în sine de emoţii şi experienţă poate facilita îmbogăţirea spirituală.
Din asta câştigă direct scriitorii implicaţi într-o astfel de trăire, indirect iubitorul de carte care, din acest motiv are acces nemijlocit la alte şi noi spaţii culturale.


E un demers sisific acesta, dar o dată cu naşterea proiectului „eCreator” am găsit de cuviinţă că aceasta şi numai aceasta e calea pe care trebuie a merge numai şi numai înainte.
Ei bine, consecvent acestor principii autoimpuse, în numai doi ani de zile de la naşterea „eCreator” am făcut dintr-o simplă idee şi dintr-un simplu crez personal un sistem de referinţă, un reper important în literatura română vie, contemporană.
Sunt zeci de scriitori care au debutat aici, în paginile unei reviste temerare.
Sunt zeci de cărţi care poartă această marcă şi care cărţi şi-au primit cuvenita cinstire în paginile altor reviste.
„eCreator” este, înainte de toate un ogor al prieteniei, un loc unde se pot cultiva bogăţii spirituale şi de unde se pot culege roadele mâinilor strânse.
„Caravana Prieteniei” este o nouă astfel de punte între cuvinte şi semeni din toată ţara.
Am adunat între coperţi pulsaţii culturale din multe colţuri ale ţării, centrzl de greutate căzând pe cei implicaţi direct în organizarea primelor întâlniri în cadrul proiectului „Caravana Culturii”, o idee subtil încolţită în mintea lui Marian Bărăscu şi Puiu Răducan.
Cu Puiu Răducan antamasem ideea realizării unui volum de prietenii literare cu scriitori din Maramureş, Mehedinţi şi Vâlcea, în martie 2016, când am lansat în Drobeta Turnu Severin volumul „Prietenii literare - Baia Mare - Drobeta Turnu Severin”.
Când Marian Bărăscu m-a sunat - deşi nu ne cunoşteam personal! - am fost imediat de acord şi imediat am ridicat mănuşa când mi-a propus să găzduiesc în Baia Mare, în urmă cu un an de zile, „etapa” Caravanei Culturale.
De atunci şi până acum am strâns rândurile, am participat la manifestări culturale organizate de el şi de ceilalţi prieteni în Drăgăşani sau Râmnicu Vâlcea, i-am invitat la cele organizate de mine în Baia Mare.
Au publicat în „eCreator”, am scris despre cărţile lor, au intrat într-un alt circuit literar, au făcut un pas în faţă în cariera lor.
Dar, cred că cel mai important lucru care s-a întâmplat în toată această perioadă - ca efect imediat al mâinilor strânse - este faptul că s-au legat prietenii, s-au legat frăţietăţi care nu mai pot fi destrămate nicicum de răuvoitori, de cârcotaşi sau dezbinători.
ACUM putem vorbi de OAMENI, ce truditori şi condeieri care onorează cuvântul, de talentaţi care se întrec cu ei înşişi.
Ideea a prins repede datorită purităţii gândului şi a implicării unor oameni de suflet şi, comparativ cu ediţia iniţială, anul acesta sunt mai multe locaţii, iar semnele sunt din ce în ce mai bune!
Aşadar, exact cum „eCreator” a crescut din nimic, de la o ideea şi de la cerbicia cu care am crezut şi am luptat pentru ea, tot aşa şi „Caravana Culturii” este o fiinţă vie, în continuă creştere şi dezvoltare din cauza unui om ca poetul Marian Bărăscu.
Pentru asta merită a fi condamnat la neuitare, nutrind speranţa că şi mai marii zilelor noastre vor avea bunul simţ să vadă (şi) măreţia unui astfel de act de reală cultură.