Biblioteca Județeană Satu Mare va fi gazda unui nou eveniment editorial, avându-i, de această dată, în prim plan pe reputații poeți Horia Bădescu și Vasile Mic, cu cele mai recente volume de versuri: „Decameronice” și „O replică de argint / Una battuta dʽargento”, ambele apărute zilele acestea la Editura „Școala Ardeleană”  Cluj-Napoca.
Evenimentul, organizat în colaborare cu Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu a județului Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Editura „Școala Ardeleană”, va avea loc marți, 24 octombrie 2017, cu începere de la ora 1500, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a instituției gazdă.

Adonis (Franța) – Marele Premiu al FICT 2017 pentru opera sa de rang mondial.

Dinu Flămând (România) – Premiul de Excelență pentru susținerea constantă a Festivalului.

Alice Notley (SUA) – Premiul „Viața ca un poem” pentru întreaga sa operă poetică.

Tineri români din toată lumea se pot înscrie la cea de-a XI-a ediţie a Festivalul Internaţional de poezie şi epigramă „Romeo și Julieta la Mizil" până pe data de 10 decembrie 2017. Poeziile şi epigramele înscrise în concurs nu trebuie să fi fost publicate sau postate până la anunţarea clasamentului.
      Înscrierea se face pe www.romeojulietalamizil.ro.  Premierea va avea loc în 27 ianuarie 2018, la Mizil, Prahova, iar antologia cu textele selectate de juriu va fi editată după decernarea premiilor.

Cea de a cincea ediţie a Festivalului Toamna Culturală Bolintineană (TCB) a debutat, in 14 octombrie, de la ora 14.00 la Conacul Djuvara din satul Floreşti, comuna Floreşti Stoeneşti, judeţul Giurgiu. Pitoreasca locaţie se află pe malul drept al Sabarului, peste drum de biserica ctitorită la anul 1715 de familia boierilor Florescu.
În acest an, organizatorii TCB şi-au propus să ofere o alternativă la atât de aglomeratul Bucureşti, printr-o serie de evenimente de calitate, la care sunt invitate personalităţi remarcabile ale culturii româneşti contemporane.

La ceremonia de premiere a celei de-a doua ediții  de anul acesta a Concursului Internațional  Corona, organizată  de către  poeta  Mihaela Talabà la Cassano al Ionio, localitate situată  în  regiunea Calabria (Italia) s-au numărat  printre câștigători  și  două  poete din Craiova: Angi Melania Cristea și Diana Olteanu. La festivitatea de premiere, desfășurată  pe data de 16 septembrie au participat poeți  italieni dar și  poeți  români  declarați  câștigători  la sectiunea Poezie în  Limba română .