Sâmbătă, la Muzeul Național al Țăranului Român din București,

a avut loc lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, carte scrisă de lingvista spaniolă Carme Huertas, un eveniment la care a participat chiar autoarea acesteia. Interesul a fost foarte mare – 400 de oameni și-au făcut timp să fie prezenți. Așa cum ne-a mărturisit ulterior, Carme Huertas a fost impresionată de prezența numeroasă din sală, ca și de discuțiile pe care le-a avut cu publicul.

De acum așteptăm reacțiile romaniștilor, în condițiile în care acestă apariție editorială lovește în dogma oficială, cea care spune că dacii și-au abandonat miraculos propria limbă atunci când au auzit magnifica limbă latină și că femeile dace s-au dus la sacrificiu în paturile invadatorilor ca să „etnogeneze" viitorul popor român!

Oare cum vor digera astfel de fraze venite de la un străin? – "Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (...) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice" (Carme Huertas)

Nu este exclusă nici varianta ignorării acestei cărți, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra ei.

Le aduc mulțumiri oamenilor care ne-au sprijinit semnificativ atât pe parcursul pregătirii cărții pentru varianta în limba română, cât și în timpul acestor zile în care am organizat lansarea acesteia: Mihaela Alda, Mihai Copaci, Ovidiu Someșan, Mădălina Diaconu și Mihai Grăjdeanu.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20430:400-de-oameni-la-lansarea-crii-nu-venim-din-latin&catid=53:eveniment&Itemid=77