Poetul şi dramaturgul nigerian Wole Soyinka (n. 1934), laureat Nobel pentru literatură în anul 1986, stabilit în Statele Unite, a anunţat că va părăsi SUA în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale.
Cum Trump a câştigat alegerile, scriitorul şi activistul pentru drepturile omului Wole Soyinka se va instala în Africa de Sud, unde Universitatea din Johannesburg i-a oferit un post de profesor, informează Mediafax.
Wole Soyinka a înapoiat benevol autorităţilor americane "Cartea verde" care i-a permis să lucreze pe teritoriul SUA în ultimii 20 de ani.
Cu ocazia recent încheiatului Salon du Livre de la Paris, Soyinka a declarat, pentru agenţia France Presse, că Trump a acces la putere datorită "unui val de xenofobie latentă".


"Sunt împotriva zidurilor, mai ales împotriva acelor ziduri care sunt clădite în sufletele oamenilor" – a mai spus Soyinka.

http://www.descopera.ro/cultura/16219360-un-laureat-al-premiului-nobel-pentru-literatura-va-parasi-statele-unite-din-cauza-lui-donald-trump