simeanu Ploaia, de la natura tot mai capricioasă. Cărțile, în festival. Transformat, anul acesta, în târg de profil. Cu edituri și standuri pe Centru. Vizitate din abundență de adulți și copii, tineri și bătrâni, femei și bărbați. Dornici să răsfoiască și să cumpere după gust și preferințe. Ceea ce-a determinat vânzări bogate, precum și ideea îndreptățită-a unei ediții mai ample în viitor, potrivit Bibliotecii ”Dinicu Golescu”, harnic organizator al manifestării...
 Ce n-a uitat nici muzica în acțiunea sa. Rânduind cântări de folk, blues, rock, pop. În sala ori pe esplanada de la intrarea edificiului său. Protagoniști, Ducu Bertzi, omu` cu ghitara. Marcian Petrescu (vocalist, muzicuțist) cu ”Trenul de noapte”. Mike Godoroja cu-al său ”Blue Spirit”, într-un semiremember Led Zeppelin. Britanicii ăia dedați cu succes în veacu` trecut la un heavy metal chiar de neuitat. Iubitorii locali și nu numai având astfel prilej să zăbovească patru zile bune printre varii tomuri și sonuri, refrene de ieri și slovă de azi, pe sub teii-nmiresmați de pe Strada Mare. Fie ș-altădată...

tp 280Trebuie să mărturisesc că  destul de greu m-am urnit să scriu, dar am gândit că fiind în mijlocul evenimentului, pipăindu-l, respirându-l, musai trebuie să îmi fac timp și să trec pe hârtie cele petrecute în aceste zile, întrucât au fost momente unice, cu multă încărcătură emoțională pozitivă.
Primesc în ziua de 28 mai 2019 din partea artistului plastic domnul Tudor Șerbănescu,  organizatorul evenimentului, pe o rețea de socializare, o invitație la o expoziție de pictură a artistului plastic rus - Alexander Belugin la care răspund cu mulțumire și bucurie că voi face tot posibilul să ajung. Ceva mai târziu, în aceeași zi, mă întreabă domnia sa dacă pot să particip la Tabăra Internațională de pictură în aer liber de la Nenciulești Ediția a II-a, eveniment organizat tot de dumnealui împreună cu Centro Pro Arte Contemporane Alexandria și Primăria Nenciulești.
Văzusem afișul. Am răspuns scurt, fără să respir și fără să ma gândesc: DA, și bine am făcut!

vangogh 1887 autoportretArma de foc despre care se cred că a fost folosită de Van Gogh a fost scoasă de curând la licitaţie, redeschizând controversa legată de modul în care acesta a murit.
Experţii în istorie şi în istoria artei au ajuns de mai multe decenii la concluzia că Van Gogh s-a sinucis cu o armă de foc, în luna iulie a anului 1890. La 70 de ani de la momentul tragediei, o armă de foc a fost descoperită în apropierea satului Auvers-sur-Oise, unde Van Gogh şi-a găsit sfârşitul, fiind acceptată ca arma folosită de către acesta, notează Live Science.
 
Relatările istorice arată faptul că Van Gogh a folosit o armă de foc pentru a-şi provoca o rană în zona pieptului, reprezentând o tentativă nereuşită de suicid, sfârşitul artistului venind la 30 de ore mai târziu.

mere2 Dragi mei Prieteni si sinceră frăție în Duh de Românie,
Mare bucurie, am primit cartea MERE PĂDUREȚE-vol.I, azi 6/11/2019. Vă confirm la amândoi - BEN- PAVEL, fiind cartea domniilor voastre. Dar este și cartea mea, fiindcă mi-a adus bucurie, un semn natal într-o frumoasă limbă românească-ardelenească, în cel mai frumos și colorat strai străbun, daco-valah!
Cunoșteam cartea Mere pădurețe încă din perioadele de scriere, acum sunt prea mândru de prietenia Voastră, de efectul cărții asupra reînoirii voinței mele spre arta literaturii în general.  Cuvânt Înainte (pag.7-9) dăruit de mine acestei cărți, recitindu-l, îmi dezvăluie acum precum și înainte o oglindă vie, care stă prin pătrunderea și înțelegerea mea într-o perfectă realitate și adevăr al valorii acesteea, precum deosebit de inspirat o descrie dl. Dan Șalapa în analiza domniei sale.

 simeanuNu poți să nu remarci tineri promițători, modești și muncitori. Precum Karina Uță. De prin Piatra Neamț, dacă nu mă-nșel. Studentă pianistă la Conservator. Sub îndrumarea cu roade vădite a profului solist Viniciu Moroianu. Care parcă i-a transmis din stilu` său energic, dur, înflăcărat. Din virtuozitatea și siguranța ce-i sunt caracteristice. Așa încât, pentru a doua oară, fata asta mi-a arătat că-i calcă pe urme intens. Cu folos imens...
 Stăpânește pianu` peste așteptări. Am crezut în potențele sale chiar din octombrie trecut. Văzând-o-n recital, la ”Serile Lipatti”. Acuma, la fine de mai, o ascultai în concert. Fu debutul ei cu simfonicu` piteștean. N-aș fi zis că s-a-ntâlnit primă oară cu o orchestră totuși consolidată, experimentată. N-am crezut în îndrăzneala-i de-a-l tălmăci pe Saint-Saëns la frageda vârstă. N-am socotit că va face față unei sarcini ca asta.