Revista ecreator se află cu al doilea număr (de mare eleganţă şi consistenţă) în tipografie. De data asta e un număr dedicat prieteniei literare "Baia Mare - Sibiu" în care, pe lîngă scriitorii zonei, apar sibienii. Vizita literară făcută la Sibiu a configurat al doilea număr de revistă. Ca reţetă ecreator nu seamănă, nu copiază şi nu face concurenţă altor demersuri literare locale, le îmbogăţeşte şi aduce nume noi în literatură!

E de remarcat că ecreator are în derulare proiecte culturale cu administraţia judeţeană, cu administraţii orăşeneşti şi comunale. O scoatere în evidenţă a fenomenului literar zonal se poate înfăptui cu sprijinul administraţiilor locale pe teritoriul cărora activează scriitori. La finele unui astfel de proiect vom avea o imagine complexă a literaturii care s-a scris şi se scrie în zone culturale specifice aflate în Maramureş.
Ecreator continuă şi proiectul prieteniilor literare, zilele astea un grup de scriitori băimăreni se va întalni cu un grup de scriitori clujeni la Cluj-Napoca, pregătind astfel numărul trei al revistei care va fi dedicat prieteniei literare pe axa "Baia Mare - Cluj-Napoca".
Cred că în cîteva luni (puţine) de la apariţia pe piaţa literară ecreator a făcut paşi hotărâţi în promovarea valorilor culturale ale zonei.