oneEvenimentul THE  O.N.E,  organizat de UNIVERSUM VIP STUDIOS  in colaborare cu editura GLOBART UNIVERSUM  din Montreal a  avut loc duminica, 14 august 2022  intr-un cadru privat, la sediul  UNIVERSUM VIP STUDIOS.
Accesul la acest eveniment a fost pe baza de invitatie, printre cei prezenti aflandu-se prieteni,  artisti,  pictori, scriitori, interpreti, jurnalisti, editori, redactori, cu totii sustinatori  ai evenimentelor culturale  pe care le organizeaza editura Globart Universum .
Elegantul eveniment in stil GARDEN COCKTAIL  s-a  derulat intr-o  superba gradina  care a dat evenimentului un plus de chic al naturii si al razelor  calde de soare care au stralucit abundent.


Sampania rece si gustoasa a umplut paharele  care asteptau invitatii. Rand pe rand in jurul orei 16.00 au  pasit pe covorul rosu  personalitati  din domeniul artelor , rude si prieteni.Bucuria revederii cu oameni dragi, se citea pe chipul tuturor celor prezenti dar si  nerabdarea  inceperii spectacolului. Spectacolul  THE ONE a  imbinat poezia cu muzica spre deliciul  auditoriului  asezat confortabil in scaune in jurul scenei.
Prezentataorea, doamna  Edviga Iordachi nu mai are nevoie de nicio prezentare fiind cunoscuta de mediul cultural  al diasporei prin nenumaratele sale aparitii  si prezentari ale evenimentelor culturale  pe care le organizeaza revista  Poezii pentru sufletul meu, editura Globart Universum  si Universum Vip Studios. O prezenta charmanta si eleganta care cucereste imediat orice public prin prezenta  sa fiind rasplatita cu indelungi aplauze de fiecare data.
In cuvantul sau de inceput  doamna Edviga Iordachi  a facut o scurta sinteza a  derularii evenimentului  continuand cu prezentarea cartii '' La casa de nebuni'', subliniind  un aspect  inedit si anume  ca este pentru prima data cand  poeta Mihaela CD  se intalneste cu  artista Mihaela CD in aceeasi carte imbinand  picturile sale digitale  cu  versurile poeziilor sale. Despre gestul Mihaelei CD de a dedica aceasta carte tuturor prietenilor sai luptatori pentru libertate, Edviga Iordachi a  spus: '' Un gest  mare si frumos ca si inima poetei  care daruieste lumii frumusetea sufletului  sau prin vers si prin culori''.
Prima invitata  in scena a fost doamna Ana Maria Surugiu  o jurnalista de cariera, un om dedicat  trup si suflet comunitatii si  valorilor  culturale romanesti, un mare sustinator al  evenimentelor culturale romanesti din diaspora.
Distinsa  doamna Ana Maria Surugiu a  inceput prezentarea sa prin impresiile proprii în urma citirii integrale a  cărții ''La casa de nebuni''  punctând faptul ca ''Volumul cuprinde 174 poezii așezate în 17 capitole și este dedicat după cum afirmă autoarea,,Cu multă dragoste prietenilor mei dragi,luptători pentru libertate". Doamna Ana Maria Surugiu a dat citire impresiilor scrise in Prefata cartii de distinsa scriitoare Ana Munteanu Draghici din Chicago pe care o considera o reprezentare exacta si concreta a înțelesului cartii, impresii la care subscrie și domnia sa. La finalul cuvantului sau a marturisit ca i-a fost foarte greu sa aleaga doar o singura poezie pe care sa o recite publicului dar a ales totusi una si anume: Iubind pe-un fir de poveste.
Doamna Edviga Iordachi specificand ca aceasta carte a fost lansata în premiera în Romania în 3 iulie 2022 la Sinaia, a invitat apoi in scena pe cel care a organizat acest eveniment, editorul cartii ''LA CASA DE NEBUNI'', jurnalistul Johnny Ciatlos Deak, invitandu-l sa povesteasca si despre evenimentul de la Sinaia în cuvântul sau.
In calitate de editor  am  multumit tuturor pentru prezenta amintind si despre efortul pe care l-au facut doi dintre prietenii si sustinatorii revistei Poezii pentru sufletul meu, venind si la lansarea de la Sinaia si anume: doamna Valeria Iancu si artistul Marius Luca. Evenimentul de la Sinaia a ramas cu siguranta  in sufletele celor prezenti Poeți, scriitori,  președinți de asociații de scriitori, președinți de cenacluri literare, dramaturgi, artiști și simpli cititori din toate colțurile țării  au venit să ne cunoască si să ne întâmpine. A fost o mare bucurie întâlnirea cu acesti oameni pe care în mare majoritate îi stiam doar virtual  fără să îi fi văzut vreodată  în realitate.La  acest eveniment a participat și artistul și prietenul nostru Marius Luca  care a fost aplaudat și bisat  la scenă deschisă. Căldura  cu care am fost primiți și energia pe care am simțit-o la Sinaia mi-a confirmat încă o dată că arta, literatura și actul cultural în sine  leagă punți între inimile oamenilor oriunde  s-ar afla. Dacă  în România, cartea La casa de nebuni  împreună cu autoarea sa Mihaela CD a fost  atât de apreciată și bine primită  am fost sigur că și aici,  acasă, în Canada  ea va fi bine primită de  românii din diaspora. De aceea vă mulțumesc că vă aflati astăzi aici și că sustineți această carte.
In continuare  am  facut o scurta descriere a  specificului cartii ''La casa de nebuni''  subliniind  calitatile  autoarei, capacitatea de sinteza dar si spiritul pozitiv. ''Deși volumul ''La casa de nebuni'' este  o carte care în mod expres pune degetul pe rană sângerândă a mapamondului, totuși se face simțit caracterul profund pozitiv al scriitoarei Mihaela CD care aflată acum la fel ca și noi toți într-o adevărată casă de nebuni, nu încetează să creadă în izbânda binelui și în magica  forță vindecătoare a iubirii.Vă invit  să descoperiți tainele acestei cărți de excepție și să pătrundeți prin versurile răzvrătite ale poetei Mihaelei CD în adâncurile ce se ascund ''La casa de nebuni''
In  incheiere   am adresat o invitatie deschisa tuturor celor prezenți  de a  participa la GALA ARTELOR la ceas aniversar   EDIȚIA A 3-A , la domeniul Roman  în  data de  27 AUG 2022 unde veți întâlni  oameni deosebiți  care ne fac cinste și cu care ne mândrim!
 Prezentatoarea a invitat apoi in scena o alta personalitate a mediului cultural romanesc al diasporei si anume pe doamna Otilia Tunaru director si fondator al scolii JUNIMEA ROMANA din Montreal care a vorbit auditoriului despre evenimentele recente petrecute la Ottawa in ianuarie -februarie 2022 si care au inspirat-o pe poeta Mihaela CD sa scrie aceste poezii razvratite din suflet, invitand pe scena pe unul dintre eroii camionori, domnul Tudor Hogman, un om demn si curajos care a luptat pentru libertatea noastra a tuturor in acele zile de iarna. Vadit impresionat si foarte emotionat, in stilul sau modest domnul Tudor Hogman a spus: ''voi toti sunteti eroi, toti sustinatorii sunteti eroi'' iar scurta sa intyerventie s-a incheiat cu un ropot de aplauze. Vocea calda si duioasa a doamnei Otilia Tunaru a castigat imediat atentia publicului care a apreciat si a aplaudat indelung superba recitare a poeziei'' Inimi unite pentru libertate''
Prezentatoarea Edviga Iordachi a invitat apoi in scena pe autoarea cartii ''La casa de nebuni'' scriitoarea Mihaela CD ''Oricate carti ar scrie si oricate lansari ar face, Mihaela CD mi-a marturisit ca intotdeauna  are emotii la intalnirea cu publicul si cititorii  sai. Ea daruieste  bucatele din sufletul sau  prin fiecare poezie  si prin fiecare vers pe care il recita. Sa ointampinam cu  aplauze  pe Mihaela CD! ''
Foarte adevarate cuvintele distinsei prezentatoare Edviga Iordachi , Mihaela CD a inceput cuvantul sau de multumire publicului prezent, vadit emotionata:''Cartea La casa de nebuni am dedicat-o special prietenilor mei,  luptatorilor pentru libertate, celor care au inteles sa  apere dreptul nostru suprem  acela de a decide asupra propriei fiinte. Sunt fericita sa am astfel de prieteni, buni cinstiti, cu inima curata, oameni demni si verticali! Va multumesc ca existati in viata mea!''
Scriitoarea a multumit apoi tuturor celor  prezenti aici dar si la prima lansare la Sinaia, a multumit celor care au sustinut-o familiei, prietenilor apropiati, revistelor , recenzorilor, criticilor literari, colegilor de redactie si posturilor de radio care au promovat aceasta carte. Nu a uitat sa multumeasca si bunul Dumnezeu pentru harul pe care l-a primit iar la final a cerut permisiunea publicului sa recite cateva poezii: ''Si pentru ca  ma aflu in fata dumneavoastra  astazi in calitate de poet, dati-mi voie sa va recit cateva poezii din aceasta carte.''
Recitarile de exceptie ale poeziilor : ''Sa ma iubesti, Prin oricare vremi'' si ''Opriti pamantul vreau sa cobor'' au fost rasplatite cu indelungi aplauze.
Iata ca a venit si momentul mult asteptat de iubitorii muzicii, doamna Edviga prezentandu-l pe artistul Marius Luca astfel: ''Albumul  muzical pe care il lansam astazi, ''E pluribus Unum '' este rezultatul unei munci de 4 ani pe care membrii trupei  ORGANIC Noise Experiment l-au depus impreuna , atat Marius Luca cat si Louis Dore .Vocile suna admirabil, instrumentele la fel.  Un rezultat  remarcabil pe acest dublu album care  asteapta si ascultatori pe masura. Muzica are proprietati terapeutice iar Marius Luca  traieste muzica indiferent daca  o asculta sau o compune. Motto ul albumului  ''Epluribus Unum '' a fost:“ascultă și execută cerințele cântecului!”. Marius Luca  ne-a declarat :''Ca trupă, am intenționat să realizăm un album organic, și să ne flexăm mușchii muzicali în formula de duo dinamic - O.N.E. Cred că pentru prima dată, în ce privește influențele muzicale, am reușit să combinăm marea lor majoritate într-un fel caracteristic, original. Am realizat că muzica nu este neapărat competiție. Dacă nu încerc să concurez, și sunt natural, găsesc lucruri noi de comunicat într-un mod original. Și toate aceste realizări se câștigă cu trecerea ireversibilă a timpului.''LouisDore  si-a pierdut partenera de viata si a trecut printr-o perioada foarte dificila motiv pentru care  trupa O.N.E.  are acum un singur membru ,Marius Luca, care spune:  ''Abordarea mea este diferită: culori, dinamică, sunete, melodicitate. Punctul meu forte este suma a ceea ce sunt: “there is only O.N.E. Marius Luca”! Sun ca mine și nimeni altcineva. Cred că am găsit acel“sweet spot” unde blues-ul se întâlnește cu hard rock-ul și devine progresiv, mânat de evenimentele și energia secolului XXI(21). Continui să-mi găsesc provocări și mă dezvolt ca muzician.''Sa-lascultam asadar  si sa-l primim cu aplauze  pe  unicul THE ONE: Marius Luca
Intr-un ropot de aplauze Marius Luca a intrat in scena si a multumit publicului invitand apoi pe colegul sau de trupa sa spuna cateva cuvinte. Louis Dore canadian de origine quebecheza, a impresionat publicul adresand cateva cuvinte in limba romana iar apoi a continuat cerând permisiunea sa vorbească în limba franceza.
Dupa o pauza în care artistul Marius Luca a invitat publicul la un bufet romanesc cu open bar, pauza in care s-au facut si fotografii pe covorul rosu si s-au acordat autografe, melodiile au curs în acorduri de chitara, voce și sunet dulce de muzicuta, pana la lasarea intunericului. Melodii noi si vechi , cunoscute si indragite si melodii noi, compozitii proprii ale artistului Marius Luca au facut deliciul publicului care a aplaudat, a cantat si s-a bucurat de un spectacol inedit si exclusiv Marius Luca The one! Dupa mai multe bissuri Marius Luca a oferit autografe alaturi de colegul sau de trupa pe cd uri si afise promotionale, cei prezenti au facut poze cu artistii, au schimbat impresii, au povestit si au gustat din bunatatile traditionale romanesti. Seara s-a incheiat tarziu in noapte cu promisiunea revederii la Gala Artelor editia 3-a in 27 august 2022 la Domeniul Roman.