IMPREUNA„ÎMPREUNĂ SĂ DĂRUIM IUBIREA PRIN VERS. Antologie de versuri nemuritoare”
”ÎMPREUNĂ SĂ NE PĂSTRĂM CREDINȚA. Antologie de creații literare creștine”
„ÎMPREUNĂ SĂ FACEM O LUME MAI BUNĂ. Antologie de texte literare”
Colecția de antologii ÎMPREUNĂ publicată de editura  Globart Universum din Montreal, Canada  în 2023, realizată și coordonată de senior editorul  Johnny Ciatloș Deak are ca scop principal  promovarea scriitorilor români de pretutindeni asa cum însuși editorul spune în Cuvântul Editorului :  ”Editura Globart Universum  din Montreal, Canada, ṣi-a propus un Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni iar în cardul acestui program pornind de la sloganul  editurii  Globart Universum:”Spune lumii că exiști, spune lumii despre tine!”, editura noastră  a lansat  mai multe proiecte, care se desfășoară an de an cu ocazia Galei Artelor la ceas aniversar, Galǎ  ce reprezintǎ  aniversarea revistei de colecție, tiparitǎ, ”Poezii pentru sufletul meu”.  


Este salutar faptul că o editură  privată, aflată în străinătate realizează o revistă de colecție trimestrială în limba română fără subvenții  și  își propune încă de la începuturi un ‘‘Program de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani de pretutindeni” pe care îl respectă în fiecare an, realizând la fiecare dată aniversară a revistei câte un proiect comun ( o antologie sau un grup de antologii)  pe care le lansează  la GALA ARTELOR în preajma zilei Limbii Române. Acest lucru  spune multe despre editorul său și în mod cert un lucru clar: că este un adevărat promotor al culturii române în lume! Proiectul colecției de antologii ÎMPREUNĂ este deja cel de-al cincilea  proiect după antologiile  UNIVERSUM( 5 volume), cartea de interviuri GENESIS, antologia de artă în imagini GLOBART și  antologiile GALAXY(4 volume)    
Dincolo de lumea tot mai rea în care trăim iată că mai există oameni care mai întind mâini și  dăruiesc iubire confraților lor. Atunci când suntem înconjurați tot mai mult de răutate, invidie și ură, acești oameni trebuie să ii  privim, aceste mâini trebuie să le vedem, luând exemplul și alăturându-ne într-o horă a binelui, a iubirii, a credinței și a bunătății.
Pornind parcă de la zicala românească ”Unde-i doi puterea crește și dușmanul nu sporește”  iată că și antologiile  ÎMPREUNĂ vin să ne dovedească prin cuvântul ” ÎMPREUNĂ” cu care încep,  exact forța și puterea acestei uniuni. Unirea și unitatea înseamnă putere, înseamnă forța de a învinge orice, chiar și puterea satanică a  răului deja înrădăcinat. Acolo unde este iubire, bunătate și credință există și speranță  și există și izbândă.
Observăm la această colecție de  antologii ÎMPREUNĂ  o simbolistică complexă în alegerea culorilor coperților și  un mesaj  profund ce se află inserat în titlul fiecărei antologii.
Alegând culorile: roșu galben și albastru pentru coperți înțelegem că acestea semnifică  un ÎMPREUNĂ românesc, național.  In același timp culorile  au fost alese de coordonatorul acestei antologii  și în concordanță cu titlurile antologiilor.
ÎMPREUNĂ SĂ DĂRUIM IUBIREA PRIN VERS  are culoarea roșie, pentru că roșul semnifică:    ”iubirea, dragostea, afecțiunea, pasiunea  și desigur  vitalitatea în toate formele ei  dar mai presus de toate reprezinta iubirea lui Dumnezeu, este chintesența  existentei noastre.” (Cuvântul  Editorului)
ÎMPREUNĂ SĂ NE PĂSTRĂM CREDINȚA are culoarea galbenă pentru că galbenul : ”este cea mai caldă și însuflețită culoare. Ea simbolizează pământul roditor, spicul de grâu la fel ca și literatura care hrănește sufletul. Nuanţa  de galben-auriu reprezintă aurul, lumina, puterea solară, fiind asociată cu idealuri superioare, înțelepciune, înțelegere și iluminare,inspiră încredere și optimism, totodată comportă o vibrație puternică, spirituală, astfel o percepem adesea drept un mesaj spiritual,contribuind la ascensiunea noastră spirituală. În creștinism culoarea galbenă este asociată cu Isus Hristos  drept „Lumina lumii”. Aura în jurul sfinților de pe  sfintele icoane are culoarea galben-aurie.”  (Cuvântul  Editorului)
ÎMPREUNĂ SĂ FACEM O LUME MAI BUNĂ are culoarea  albastră pentru că simbolizeazǎ  ”apa și aerul  fără de care nu putem trăi  și totodată reprezintă seninul din suflet,bunǎtatea,bunǎvoința, comunicarea și  exprimarea prin cuvântul vorbit sau scris.” (Cuvântul  Editorului)
Extrapolând așadar dacă roșul reprezintă iubirea, galbenul reprezintă credința iar albastrul  reprezintă bunătatea înseamnă că luate  împreună, (observați aici  folosirea cuvântului ÎMPREUNĂ  care leagă, unește aceste trei simboluri ),  acest tricolor roșu-galben-albastru,  înseamnă ÎMPREUNĂ iubire-credință-bunătate, caracteristici specifice neamului românesc.
Bine stăpânite împreună cele trei caracteristici dau o forță invincibilă.  Deci  puterea lui ÎMPREUNĂ este definitorie și nu a fost  ales  la întâmplare, mesajul  său având  o semnificație profundă.
 Lumea  în care trăim este deposedată de valorile morale și creștine,  este divizată tot mai mult fiind condusă de lăcomie, goana după înavuțire  prin orice mijloace  ură, dușmănie, invidie și chiar de  răutate gratuită. Păpușarii lumii cunosc valoarea lui ”divide et impera”  iar înrobirea  umanității pornește  cu dezbinarea.
Prin colecția  de antologii  ÎMPREUNĂ,  autorii  participanți  doresc  să tragă un semnal de alarmă cititorilor,  arătând prin creațiile lor că trebuie sa ne îndreptăm  în iubire,  credință și bunătate, înainte  de a fi prea târziu.
 Antologia ÎMPREUNĂ SĂ DĂRUIM IUBIREA PRIN VERS adună în paginile sale creații ce transmit iubirea, respectul, recunoștința,  dragostea, dăruirea, sacrificiul, aprecierea,încrederea, afecțiunea  atenția și conectarea  emoțională ce o acordăm celor din jur.Din iubire am fost creați și prin iubire existăm. Trăim și existăm ca oameni  prin conectarea emoțională cu cei din jur, dacă ne dispar emoțiile și  sentimentele devenim  inumani și exact asta se încearcă acum cu această răsturnare hidoasă a  valorilor. Avem nevoie de iubire! Avem nevoie să fim umani!  
 Antologia ÎMPREUNĂ SĂ NE PĂSTRĂM CREDINȚA  reprezintă o colecție de poezii, rugi, ode, eseuri, proză scurtă, cronici, și texte diverse ce sunt însoțite de morala creștină și ilustrează  mesajul și valorile fundamentale ale creștinului, purtând  o amprentă unică a sufletului autorului. Această colecție invită la introspecție, la cunoaștere, credință, împăcare și iertare. Materialele cuprinse aici  ne incurajează spre ințelepciune și adevăr transmițându-ne compasiune și speranță. Să rămânem ancorați în credință pentru că în  puterea lui Dumnezeu e nădejdea noastră!
 Antologia ÎMPREUNĂ SĂ FACEM O LUME MAI BUNĂ transmite printr-o varietate de texte literare puterea cuvântului care poate schimba răul în bine, urâtul în frumos, poate vindeca și alina suferința, poate îndrepta și  îndruma pe calea  cea bună și dreaptă. Temele  pe care le abordează sunt solidaritatea, dreptatea, bunăvoința, respectul, egalitatea, demnitatea, prietenia, iubirea, bunătatea,  libertatea și multe altele. Fiecare  dintre noi putem face o schimbare pozitivă, trebuie să începem chiar din interiorul nostru, lucrând cu noi înșine,  fiind atenți la cuvintele pe care le folosim, gândind pozitiv și fiind empatici cu cei din jur.
 Fiecare dintre noi este o părticică mică din angrenajul acestei lumi, un firicel de nisip  într-o clepsidră universală care deși pare insignifiant pus ÎMPREUNĂ  cu alte firicele de nisip devine o forță care răstoarnă clepsidra în favoarea sa.  Privit de sus fiecare om pare o furnică. Dar la fel ca furnicile atunci când se adună și muncesc ÎMPREUNĂ  înlătură orice obstacol! Altfel aleargă haotic și fără sens! Oamenii trebuie să înțeleagă că numai ÎMPREUNĂ se poate!
  Colecția de antologii ÎMPREUNĂ cuprinde o gamă largă de creații literare diverse care prin temele și subiectele ce le abordează devin ÎMPREUNĂ un adevărat tezaur, fiind un instrument puternic și actual de schimbare în bine, ceea ce-i conferă unicitate și valoare  Felicitări pentru ideea acestor mesaje puternice, realizare și design cât și  tuturor autorilor care au participat la proiect. Ati dovedit încă o dată ce putere formidabilă are acest  ÎMPREUNĂ!