Eu sunt Prinţesa din nufăr Darina- Maria! O fetiță cu codițe blonde și ochi albaștri îmbrăcată cu rochiță cu buline de culoarea ochilor mei i-a spus lui Mircea-Iulian, un băiețel răutăcios și neîncrezător care mai tot timpul o contrazicea, refuzând să fie de acord cu adevărul vorbelor ei.
          - Nu este adevărat! Se burzului arțăgos băiatul tu, ești Darina și atât! N-ai cum, să fii Prinţesa din nufăr îmbrăcată în rochiță cu buline albastre și pantofiori roșii de lac! Tu știi, cum arată o Prințesă adevărată?
          - Sigur că știu. Tocmai de aceea ți-am zis că de astăzi eu, Darina Stamate mă pot declara, că am devenit Prinţesa din nufăr și locuiesc pe strada Rozelor, aproape de lacul cu nuferi galbeni.
          - Se vede cât de acolo că minți! O contrazise din nou băiatul gata- gata s-o tragă de cele două codițe așa cum o mai făcuse și altădată când se contraziceau între ei.
          - Dacă pe mine nu mă crezi, întreabă-l pe bunicul. De la el am aflat că sunt Prinţesa din povestea pe care mi-a spus-o aseară.
          - Ha, ha, ha, ia te uită la ea! Scrie cumva în certificatul de naștere, că tu ești Prinţesa din nufăr?


          - Sigur că scrie! Dacă vrei să știi fiecare poveste pe care mi-a spus-o bunicul poate fi considerată într-un fel certificatul de naștere al copiilor care le ascultă!
          - Atunci dacă-i vorba pe-așa, pot și eu, să mă laud, că sunt Mircea-Iulian Făt-frumos la fel cu cel din povestea, pe care mi-a spus-o chiar aseară bunicul. Și dacă vrei să știi, eu sunt la fel de viteaz ca Făt-frumos din poveste, care a doborât cu paloșul fermecat înfricoșătorul balaur cu șapte capete! Se mândrește băiatul străfulgerând-o pe Prinţesă cu luminile ochilor verzi!
          - S-ar putea să fii, dacă ai aflat asta din poveste! Se arătă îngăduitoare fetița. De multe ori unele lucruri pe care noi copiii nu le știm le putem afla din înțelepciunea proverbelor și poveștilor. Uite, aș mai vrea, să-ți destăinui un secret, pe care dacă eu nu ți-l spun, nu ai de unde să-l afli.
          - Chiar sunt curios să te ascult. Numai o Prinţesă ca tine poate ascunde atâtea secrete pe care oamenii de rând nu au puterea să le pătrundă despicând în patru lumina din firul poveștilor! Te ascult.
          - Eu locuiesc într-un palat de cleștar cu pereți tencuiți de sori și petale de crini, care plutește noaptea pe lac. În grădinile lui ard făclii de luceferi și stele luminându-le pe ape, potecile cârdului alb de lebede cărora Luna le împletește cununi de raze și nuferi galbeni pe care le poartă la gât făcând să lăcrimeze lumina furișată pe sub arcade de trestii.
          - Ha, ha, ha, cât sunt eu de Făt-frumos n-am mai auzit să locuiești într-un asemenea palat care să plutească noaptea pe lac ca într-o luntre legănată de valuri. Mi-ar conveni și mie să locuiesc într-un asemenea palat. Cine ar mai fi ca mine!?
          - Uite, te invit, să locuiești o zi în palatul meu, să te convingi singur!
          - Faci tu asta pentru mine Darina?
          - Da! O fac cu o singură condiție!
          - Care? Spune-mi-o! Sunt chiar curios să aflu de ce ești în stare!
          - Te primesc să locuiești în palat, dacă și tu vei recunoaște în faţa copiilor de pe strada noastră că eu Darina Stamate sunt Prinţesa din nufăr.
          - Condiția pe care mi-o pui nu mi se pare cine ce știe ce grea. Am reușit eu să duc altele la bun sfârșit, care mi-au creat atâtea necazuri și bătaie de cap.
          - Ar fi bine, să fii mai explicit, să te înțeleagă și alți copii.
          - Da, uite că spun, nu mai sunt un băiețel pârâcios și nici cine știe ce lăudăros, nu mai sunt. Doar, uneori, când e vorba de bunicul, copiii nu vor să mă creadă că el ar fi Împăratul Roșu din poveste! De aceea eu întotdeauna bunicului îi spun înălțate Împărate. Iar el, mă consideră cel mai îndrăzneț și viteaz Făt-frumos din câți i-a cunoscut în lumea poveștilor.
          - Ce bine că ne înțelegem acum. Să știi, că eu sunt sigură că ești Făt - Frumos.
          - Atunci și eu te consider că ești Prinţesa din nufăr! Îți mulțumesc, de invitația făcută, de a locui în palatul tău! Îngăduie-mi, dulce Prinţesă, să-i anunț și pe ai mei de invitația oferită, nu de alta dar, mi-e teamă, să nu se îngrijoreze de lipsa mea de acasă.
          - Așa să faci. Ai grijă, printre bagaje ia-ți și cartea cu povesti conținând faptele de vitejie ale lui Făt-frumos. Aș vrea, să te cunoască și bunicul meu. Să știe de unde vii și cine ești!                
          Prinţesa Darina și Mircea-Iulian Făt-frumos au petrecut o zi minunată cum numai în visele cele mai îndrăznețe se poate întâmpla în țara minunilor și a poveștilor. Au cântat și au dansat plutind într-o gondolă de aur printre perdele de nuferi și cârduri de lebede albe pe Lacul Albastru!...