lansare volume1 180”Cei 167 de ani de la nașterea marelui preot și filosof Vasile Lucaciu se omagiază prin lansarea acestor volume, cu efortul interinstituțional al Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și al Centrului Universitar Nord Baia Mare. Este foarte bine când instituțiile subordonate Consiliului Județean Maramureș, și nu doar acestea, interacționează între ele și dau plus valoare comunității noastre. Ceea ce spunea preotul Vasile Lucaciu este foarte important și ar trebui să reținem și noi, deoarece dacă vorbim despre filosofia morală, este nevoie de morală în administrație și în politică, așa cum este nevoie și de logică. Județul Maramureș a avut foarte multe proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, fiind pe locul al doilea atât la numărul proiectelor finanțate de Comitetul Interministerial pentru Centenar, cât și la suma alocată de către Guvernul României. Doresc să felicit Ansamblul Folcloric Național Transilvania pentru această initiativă și pentru că ne-a demonstrat că, pe lângă ceea ce sunt în stare artiștii să pună în scenă, pot să depășească mentalitatea de artist pur și să se apropie de operele marilor noștri înaintași, de cei care ne-au dăruit această țară”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.


Și directorul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, Iuliana Dăncuș a explicat faptul că proiectul ”Maramureșul și Marea Unire” a luat ființă în cadrul instituției pe care o reprezintă, în anul 2016. ”La propunerea Ministerului Culturii și Identității Naționale, alături de Consiliul Județean Maramureș ne-am gândit să prezentăm maramureșenilor, pe lângă cântecele patriotice și dansurile deja celebre ale artiștilor de la Ansamblul Transilivania, și personalități marcante ale județului nostru. Vasile Lucaciu nu s-a născut în Maramureș, ci în Satu Mare, localitatea Apa, dar a îmbrățișat Maramureșul alături de familia sa, așa cum fiecare își îmbrățișează locurile natale. Cu toții cunoaștem ce a însemnat acest mare patriot pentru România și mă bucur că am primit întreaga susținere pentru realizarea acestei lucrări. Vă îndemn pe toți să citiți gândurile și sfaturile acestei personalități care a trait în aceste locuri, în urmă cu 100 de ani”, a subliniat și directorului Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, Iuliana Dăncuș.
După alocuțiunile rostite de maramureșeanul Vianu Mureșan și Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon a urmat un moment artistic aplaudat la scenă deschisă.

  • 5lansare volume
  • 7lansare volume
  • lansare volume
  • lansare volume1
  • lansare volume3
  • lansare volume4
  • olansarevolume