Dana Hara 1Am resimțit, și încă simt, toată această perioadă de când a fost declanșată starea de urgență și de alertă cauzate de pandemia cu virusul Sars Cov 2 ca pe o perioadă în care viața cu toate ale ei a fost suspendată, ca atunci când este suspendată prescripția extictivă de curgerea unor termene.
    Și totuși, viața nu poate fi suspendată, curgerea firescă a vieții, nu,  poate doar dacă am fi criogenați de un cataclism la nivel mondial și lucrurile s-ar întâmpla, cum de altfel se întâmplă oricum, unele din ele, și fără voia noastră.
    Viața respiră, viața curge și se trăiește! Această certitudine este dovedită clar de faptul că un grup de 45 de artiști plastici din  lumea dinspre și dincolo de Atlantic, situată geografic în peninsula Iberică și în cele două Americi ne-a scos din starea de suspendare.
    Se pare că oamenii au fost și sunt un întreg indisolubil, indiferent de vremurile în care au trăit și de vicisitudinile la care au fost supuși în existența lor pământeană, și aceasta mai ales atunci când sunt uniți de un crez comun așa cum este arta și mai ales de dorința de a lăsa ceva în urma trecerii lor prin această lume a trecerii.


    Astfel, pornind de la acest crez comun-arta, iată că a fost posibilă organizarea și desfășurarea în România, la Muzeul Județean  Teleorman din Alexandria, pe o perioadă de o lună, respectiv 3 iulie-05 august 2020 expoziția de pictură ”Privind spre IberoAmerica- Mirada a IberoAmerica” . Expun artiști din Spania, Mexic, Uruguay, Venezuela, Ecuador, Columbia.
   
    Vizitând expoziția cu prilejul vernisajului în vreme de pandemie (cu participarea restrânsă, evident), am observat lucrări de o acuratețe remarcabilă și mi-am încărcat ochiul cu frumosul dăruit de artiști din sufletele lor imense.
    O expoziție superbă, completă și complexă în același timp, în care găsești expresia culorii și formei redate în diverse maniere, toate frumoase, minunate toate, exact cum o imaginam atunci când am văzut afișul, lucru ce mă îndeamnă să merg să o mai vizitez, întrucât timp mai este îndestul.
    De aceea, vă îndemn pe toți cei ce citiți aceste rânduri, și sunteți în trecere sau aveți de bună seamă posibilitata de a ajunge la Alexandria, să o vizitați,  pentru că, cel puțin sufletește, veți mult mai bogați. Pentru cei ce nu pot veni la Alexandria, expoziția poate fi vizualizată virtual pe pagina de facebook a Muzeului Județean Teleorman.
    Felicitări și mulțumiri tuturor artiștilor plastici Alvaro Abad (Spania), Ana Acevedo (Mexic), Ana Solanas (Spania), Aquafonia Toni Lopez (Spania), Beatriz Hidalgo dela Garza (Mexic), Beatriz Olabarria (Spania) Cari Munoz (Spania), Carlos Alberto Sanchez (Mexic), Carmen Alonso (Spania), Cesar G Becerril (Spania), Concha Navarro (Spania), Consuelo Plaza Aranda (Spania), David Sanchez Sanchez (Spania), Dulce luna (Mexic), Esther Sacco (Uruguay) Guillermina S Oro (Spania), Guillermo M. Lourido (Spania), Heber Passerhaut (Uruguay), Ignacio Guerrero (Mexic), Inaki Ruiz De Eguino (Spania), Isabel Monfort (Spania), Jessica Gadga (Mexic), Jose Antonio Fondevila  (Spania), Jose Dominguez (Spania), Jose Luis Garcia Pascual (Spania), Jose luis Malo (Mexic), Lilian Teresa Espinosa (Columbia), Llacxaguanga (Ecuador), Lourdes Carreras (Spania), Ma Jose Foie (Spania), Margarita Maria Parra (Columbia), Maria Esther Florez (Columbia), Maria Esther Pinan Oujo (Spania), Maria Ines McAllister (Columbia), Maria Vargas (Mexic), Mary Carmen Calvino Iglesias (Spania), Mercedes Ortega MOM (Spania), Miguel Perez Rendiles (Venezuela), Nacho Cenarro (Spania), Norarte (Spania), Paz Ares Osset (Spania), Prieta (Mexic), Rosa Fernandez (Spania), Veronica Toledo (Spania), organizatorilor, Muzeul Județean Teleorman și artistului plastic domnul Tudor Șerbănescu pentru implicarea în promovarea internațională a artiștilor plastici! Felicitări speciale și mulțumiri domnului  Gorgonio Sanjuán, reprezentantul Goyart, pentru organizarea acestei expoziții!