can 180Doar pentru că nu înțelegem etapa sau locul în care se află cineva, nu înseamnă automat că se află într-un punct greșit în viața lor. Ni se spune destul de des: „aș vrea să lucrezi cu mama mea”, „soțul meu face asta și cred că greșește”, „copilul meu ar putea fi mai bine” etc. și tot ce auzim de fapt este „nu pot accepta că persoana din viața mea se află în alt punct decât cred eu că ar trebui să fie".
    Potrivit psihologului Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), majoritatea oamenilor au intenții bune și își doresc ca oamenilor din viața lor să le fie bine, să fie fericiți și împliniți, însă problema este că rar se sincronizează ceea ce credem noi că le-ar aduce fericirea cu ce le aduce de fapt asta.
“Orice așteptări avem despre noi sau despre ceilalți sunt doar iluzii despre ce credeam că ar trebui să se întâmple.

chGuvernul urmează să reglementeze modul în care se admite deplasarea persoanelor în afara localităţii de domiciliu, după expirarea stării de urgenţă.
Prin acest material se solicită Guvernului să adopte și măsura prin care să se acorde libertate deplină de mişcare a persoanelor care se deplasează:
1) de la o proprietate la alta, pe baza dovezii cu titlurile de proprietate și
2) de la o familie la alta, între familiile rude și afini până la gradul IV, respectiv: părinţii la și de la copii; părinţii la și de la nepoţi; fraţi/surori între ei. Dovada ar urma să se facă pe baza copiilor de pe documentele doveditoare, respectiv: cartea/buletinul de identitate, paşaport, certificat de naştere, certificat de căsătorie.

chEste cunoscut faptul că economia productivă este baza societății.
Statul îşi duce existenţa din impozitele încasate de la firmele dedicate muncii cinstite, dar şi viaţa acestor firme depinde, uneori decisiv, de condiţiile pe care li le oferă statul.
Grija Guvernului faţă de activitatea economică productivă este rădăcina bunăstării sociale.
În perioada unei epidemii, pandemii, crize economice societatea este salvată de cei care îşi asumă riscurile de a munci și reuşesc acest lucru, chiar și în aceste condiţii.
Guvernul care nu înţelege acest lucru și nu stimulează aceste firme trebuie să se pregătească pentru falimentul său și al partidului care la propulsat la conducerea ţării.
Pe perioada stării de urgenţă declarată ca urmare a epidemiei cu coronavirus:

pf 180    Literatura universală, ca trezorier al bogăției spirituale, a acumulat prețioase moșteniri literare, iar frumusețea unora dintre ele fascinează evii nu doar prin viziune și inovație prozodică, ci și prin personalitatea nonconformistă, frumusețea specială și biografia spectaculoasă a autorilor. Aceasta pare a fi rețeta succesului garantat pentru veșnicie, să înfrunți mentalități și să te desfășori în deplina libertate a spiritului tău descătușat de cenzura unei morale blocante, limitative. Au simțit și au experimentat plenar în special poeții, chiar din zorii măreției spiritului uman, antichitatea. De atunci vin spre noi cohorte nesfârșite de strămoși poeți, care nu au părăsit această dimensiune fără să contribuie la ereditatea spirituală a lumii. Spun poeți, dar am în vedere faptul că, deși numărul bărbaților este covârșitor, din când în când se ivește câte o femeie care arde, pârjolește totul în jurul ei cu frumusețea, pasiunea, talentul și strălucirea ei spirituală. Universalitatea unora dintre operele cu autori femei este o realitate incontestabilă, care fascinează, încântă și inspiră.

ch3           Calendaristic primăvara începe odată cu prima zi a lunii martie, însă sunt și persoane care sunt de părere că primăvara începe când se sfârșesc zilele babei Dochia, respectiv la Alexii (17 martie) și ea ține până la Sf. Onofrei, ce se sărbătorește în data de 12 iunie. Alții consideră că primăvara vine abia după ce trec treisprezece săptămâni numărate din ziua de Crăciun. Indiferent de cum se ia în considerare începutul acestui anotimp, el este așteptat de către toată lumea după o iarnă grea și lungă.
           Luna martie sau cum mai este cunoscută ca Mart, Marte, Mărțișor, Făurel sau Germănariu este văzută ca fiind cea mai capricioasă lună din an, în special din cauza vremii instabile: ,,Este o lună foarte capricioasă, alternând zile cu ploaie, zăpadă și zile însorite, sau chiar revărsări de râuri cu consecințe negative pentru oameni; Făurel (martie) spune că, dacă nu i-ar fi rușine de fratele mai mare, Faur (februarie), ar degera vițelul în vacă, oala la foc și copilul în pântecele mamei; dar el e numai iute, nu are putere pentru a-i veni de hac Babei Dochia, împrumută una sau două zile friguroase de la februarie;