În 13 septembrie 1913, a încetat din viaţă, prăbuşindu-se cu avionul său, Aurel Vlaicu, inginer şi constructor de avioane, unul dintre pionierii aviaţiei mondiale (n. 1882).

Intr-o zi timida de primavara, Aurel, fiul lui Dumitru Vlaicu si al Anei din comuna Bintinti, de langa Orasite, Judetul Hunedoara, ajunsese la Munchen, urmand sa se inscrie la prestigioasa Universitate Politehnica. A fost inceputul visului unui genial tanar roman care a scris istorie in stiinta Aeronauticii. Din nefericre, insuficient cunoscut pentru generatiile de astazi, Aurel Vlaicu nu a pregetat sa plateasca cu propria tinerete si viata dreptul de a-si transforma visul in realitate!

Ştiţi de ce ar trebui să fim bucuroşi şi să ne simţim preţuiţi şi binecuvântaţi? „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc ....” zice Domnul. (Isaia 43:4) Da! Avem preţ în ochii Creatorului şi ai Mântuitorului care şi-a dat viaţa pentru fiecare dintre noi.

Aminteam în materialele anterioare că a preţui înseamnă a iubi. Şi a iubi constituie un mod de a fi viu şi a trăi cu adevărat. Nu e acelaşi lucru cu faptul de a exista doar şi asta, implicând satisfacerea de sine, ignoranţa faţă de Dumnezeu şi semeni.

   În relaţiile sociale se observă o anume schimbare şi nu tocmai benefică.

Nu m-aş mira dacă într-o zi sau alta, papa nostru Francisc ne-ar dărui o enciclică despre Preasfânta Inimă a lui Isus. Nu văd referinţă mai adecvată decât Inima lui Cristos pentru a ne arăta cum să trăim Anul Sfânt al Milostivirii. Papa ne spune în document: „Arhitrava care susţine viaţa Bisericii este milostivirea. Totul din acţiunea sa pastorală ar trebui să fie învăluit de duioşia cu care se îndreaptă spre credincioşi; nimic din vestirea sa şi din mărturia sa faţă de lume nu poate să fie lipsit de milostivire. Credibilitatea Bisericii trece pe drumul iubirii milostive şi compătimitoare. Biserica «trăieşte într-o dorinţă inepuizabilă de a oferi milostivire»” (nr. 10).

Picturile tradiţionale au textură, cauzînd un efect tridimensional vizibil de la apropiere. Atunci, aşa cum demonstrează Morris Louis în Alpha-Phi (1961), prin diluarea vopselelor astfel încît să elimine efectul de textură, devine posibilă o şi mai fidelă reproducere a esenţei bidimensionale a picturii.

Pe de altă parte, dacă pictura este bidimensională, e posibil să păstrăm intactă esenţa picturii şi pictînd lucruri care sînt ele însele bidimensionale. Whaam!Bunăoară, Steagul Alb (1955-1958) al lui Jasper John este un steag american pictat peste, iar Drowning Girl (1963) şi Whaam! (1963) de Roy Lichtenstein sînt segmente din reviste de comicsuri supradimensionate pe pînze largi.

Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucureştean Titan, str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, capitală, vă invită sa luaţi parte la un spectacol-eveniment, organizat în cadrul bisericii, care va avea loc în ziua de luni - 14 septembrie 2015, orele 18.00.

"Specificul acestui spectacol constă în împletirea lucrării unor mari actori, cu talentele muzicale ale copiilor din cadrul parohiei-gazdă, spre bucuria și îmbogățirea sufletească a tuturor participanților. De aceea, nu există niciodată două spectacole „Stihuri și cântări" la fel" - ne informeaza organizatorii.