Etichetele puse de "progresiștii" de azi cruciadelor, spun că ar fi fost razboiae laice, cu intenții acaparatoare, sub pretextul religiei. Eventual, afirmă că religia a provocat războaie de jaf, care au adus numai nenorociri. Studiind epoca și refăcând mentalitatea generală, lucrurile nu arată așa. Dar deloc. Nu putem exclude ideea că războaiele sfinte au fost utilizate și în scopuri laice. Capetele încoronate ce au participat la lupte, împărțirea teritoriilor cucerite, cucerirea Constantinopolului(?!!!) creștin, la ațițarea venetenilor, arată că s-a intimplat și așa ceva. Din păcate. Dar ideea de bază era adînc implantată în conștiința maselor credincioase. "Țara Sfinta" trebuia eliberată de sub ocupația păgână. Nu poți să înțelegi mentalitatea preistoricilor, anticilor și medievalilor, dacă faci abstracție de credință.
- Detalii
- Scris de Mircea Munteanu Mongolul
Citește mai departe: Cruciada copiilor versus politica copiilor
Aproximativ 96% dintre româncele cu vârsta între 16 și 44 de ani consideră starea lor de sănătate ca fiind bună sau foarte bună
București, 23 septembrie 2024 - Fundația Renașterea și MSD România lansează proiectul „Iubire la puterea feminin”, o inițiativă menită să inspire femeile să-și prioritizeze sănătatea și să adopte o rutină de prevenție propusă de o echipă de profesioniști în domeniul sănătății ce include informații despre controale medicale periodice, vaccinare anti-HPV, echilibru emoțional și menținerea unui stil de viață sănătos.
Într-o lume în care informația devine tot mai accesibilă, dar este adesea fragmentată sau provine din surse fără temei științific, „Iubire la puterea feminin” își propune să ofere informații corecte privind sănătatea femeii despre prevenția a două dintre cele mai frecvente tipuri de cancer cu care femeile din România se confruntă, cancerul de col uterin și cancerul de sân .
- Detalii
- Scris de Claudia Agafiței
Calendaristic, vara s-a dus. Impunând și ea un bilanț. Căci Filarmonica Pitești avu ceva activitate și-n acest interval. Preponderent în aer liber. Astfel, soprana Laura Chera și pianistu` Tudor Scripcariu, ambii bucureșteni, au cântat (în sală, totuși) muzică franceză de soi. Le-am dedicat deja, cu drag, o tabletă meritată imens. Mai veniți p-aci, duo Katharsis și cu altele asemeni...
Apoi, Ozana Barabancea, cu piese pop. Proprii. Și nu numai. Încât pe loc m-am întrebat unde-o fi jazzista cea de altădat`. În public, l-am remarcat pe Sabin Pautza, schimbând la finiș câteva vorbe cu el.
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Etalată-n iulie canicular de Ziua Națională a Hexagonului. La Filarmonica Pitești. Ce a programat, onorant, un recital cameral cu DUO CATHARSIS. Format inspirat din doi muzicieni bucureșteni de calitate. Soprana Laura Chera, din coru` Filarmonicii ”George Enescu”. Acompaniată nici că se poate mai nimerit de pianistu` Tudor Scripcariu. Amândoi, în cântec, o pereche de apreciat. Universu` sonor de dânșii creat, înfățișându-se chiar minunat...
Finețea liedului francez s-a vădit pregnant și cuceritor peste poate în prestația lor. Recitalu` în cauză dovedindu-se nu o cântare de circumstanță. Banală. Festivistă. Ci o lecție clară de muzică. De frumusețe nemuritoare a unor creații de gen. Ieșite benefic de sub pana creatoare a unor Fauré, Debussy, Massenet, Saint-Saëns, de exemplu. După cum o cerea timpu`, firește...
- Detalii
- Scris de Adrian SIMEANU
Citește mai departe: Muzica zilelor noastre | Finețe franco-română
Dorul este sentimentul universal și unic ce reprezintă un amalgam de trăiri intense, sub povara căruia s-au născut și se nasc adevărate capodopere literare.
Titlul prezentului volum „Dorul dintre aripi” creionează în mintea și imaginația cititorului fragilitatea sufletului uman, care, la fel ca o pasăre măiastră se desprinde de lumea pământeană și se înalță în imensitatea văzduhului, spre îndepărtate zări, spre a-și alina focul mistuitor.
Ajunge să arunci o privire peste versurile zămislite din adâncul sufletului și imediat realizezi că poeta Alexandrina Iurcu Bălan a fost înzestrată de Dumnezeu cu prețioși talanți, care mai devreme sau mai târziu și-au găsit calea spre a erupe, aidoma unui vulcan, care aduce la suprafață din cele mai adânci străfunduri lava încinsă a profundelor trăiri.
- Detalii
- Scris de Johnny Ciatloș-Deak
Citește mai departe: Dorul dintre aripi | Cuvântul editorului