s  Adică trei recitaluri demne de consemnat. Cu care Cuptor i-a mai ”răcorit” pe fanii locali rămași prin oraș. Iată-le cronologic:
 Mai întâi, trio-ul bucureștean Andrei Petrache. Multiinstrumentist, compozitor, acesta. Jazzist cu vocație. Și pricepere pe clape, vădit. Împreună cu Philip Goron, toboșar excelent, și contrabasistul Alexandru Marin. Cu toții, o minitrupă solidă. Și curajoasă. Implicându-se-n partituri proprii de gen. Vădind calitate, virtuozitate. De (re)adus neapărat pe la orice filarmonică...
  Apoi, pe la mijloc de lună toridă enorm, Irina Rădulescu și Răzvan Florescu. Doi percuționiști tineri, de nivel însă. Într-un superduo incontestabil. PERCUSSIONescu, numele de scenă.

s  Cireșaru-i luna-n care mensualul ”ARGEȘ” își răsplătește semnatarii unor texte din a` sale pagini. Anul ăsta fură vreo șase: Daniel Corbu, de la Iași, Dumitru Ungureanu, de la Găești, Dumitru Augustin Doman, de la Curtea de Argeș, Cristian Cocea, Iudita Dodu Ieremia, din Pitești amândoi, Florin Golban, din București. Oameni cu rubrici constante-n publicație, rostitori (mai puțin poetu`) de mulțumiri, pe scenă, la primirea diplomelor. Nu comentez alegerea, că nu e rostu` tabletei. Cititorii decizând dacă e corectă, nimerită, îndreptățită. Eu am să semnalez altceva îngrijorător: lipsa unui public asistent pe măsură. Măcar numeric.

ecouriCu un parcurs literar de excepție, Revista de literatură, artă și cultură, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, fondată în 30 octombrie 1918, la Montreal, Canada, iată a ajuns la nr. 10/2023, număr pe care cu mare onoare și bucurie o să vi-l prezint astăzi.
Revista începe cu prezentarea unui eveniment de mare succes, GALA ARTELOR ediția a 3-a MONTREAL, despre care ne vorbește mai întâi domnul Johnny Ciatlos Deak senior editor Globart Universum, care îl consideră o „sărbătoare  a excelenței și a sufletului”, cât și personalități marcante ale culturii contemporane, doamna Ana Maria Surugiu - jurnalist Montreal, Otilia Tunaru, Diana Serena Bunea - Corespondent „Literatura de azi” la Montreal, care ne readuc în prim plan atmosfera efervescentă a evenimentului, pulsul culturii, care trasează de fapt direcția spre care ne îndreptăm, de asemenea mesaje și impresii la ceas Aniversar, despre acest excepțional eveniment din partea cititorilor:

htrEditura Globart Universum din Montreal  anunță :
In  curând va fi  publicata  cartea bilingva  de aforisme, sub forma de reflecții și enunțuri motivaționale, bilingva  (romana-engleza)  cu titlul GREU DE ATINS/HARD TO REACH a  autoarei Mihaela CD.
.Despre volumul  Hard to reach/Greu de atins editura Globart Universum -2023
•    Johnny Ciatlos Deak cronica Cuvântul editorului în vol Hard to reach  2023
•    Prof .Aurelia Rînjea-Cheile nevăzute ale propriei deveniri -Cuvânt înainte-2023
•    Al.Florin Țene–Reflecții și aforisme de Mihaela CD - pagină de început spre filozofie sau „polenul gândirii „-Prefață-2023

s  ... a stagiunii cu numărul 16. La Filarmonica Pitești. Program nicicum de top. Vreo două seri dedicate tineretului solistic. Având în spate fie orchestra simfonică, fie trupa de jazz-pop. Cei de clasic au evoluat sub conducerea lui Dragoș Oprea. Ceilalți, numai de sex feminin, cântând preponderent muzică ușoară străină. Apoi, Cristi Lupeș, directoru` de la Sibiu, la pult. Cu Csiky Boldiszar la clavir și ”Rhapsody în Blue”. Da` și ”The Appalachian Spring”, a lui Copland, excelentă-n sine, tălmăcită bine. Adică piesa de rezistență a concertului...