simeanu Pe Andreescu merită să-l vezi la lucru oriunde. Dirijând energic, precis și cu vădit rezultat. Precum constatai eu de curând, trecând munții, la Sibiu. La filarmonica din Cetate. Unde fu cu folos la pupitrul concertului inaugural al noii stagiuni. Oferind cu brio a cincea de Beethoven. Într-o explozie de îndemânare orchestrală demnă de remarcat. Căci i-a condus la fix pe instrumentiștii instituției prin meandrele celebrei creații. Alegandu-se, laolaltă, cu aplauze îmbelșugate la finiș...
 Trupa simfonică a urbei e una cu tradiție și se arată, de când o știu, viguroasă, riguroasă, omogenă și rodată. Îi sunt auditor de niște ani buni și-oi fi și-n viitor. Am acolo prieteni prețuiți, cu vrednic aport la propășirea ei: Ioan, Cristian, Aurel, Elena, Monica, Mackim. Când sunt în scaun urmăresc atent ce se petrece pe scenă. Avântul, entuziasmul, iscusința instrumentală. Siguranța și acuratețea redării partiturilor. Evidente deplin și, sub mâna fermă a maestrului bucureștean, atrăgătoare substanțial. Omul are experiență îndelungată, bogată și-o baghetă harnică, experimentată.

aBiblioteca Județeană Satu Mare organizează vineri, 18 octombrie, cu începere de la ora 1500 , lansarea volumului de debut „Viața de noapte a Matrioșkăi”, semnat de Florina Juncu. Evenimentul se va derula la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, în prezența autoarei, iar volumul de versuri va beneficia de prezentarea avizată a cunoscuților scriitori, publiciști și oameni de cultură din Sătmar, George Vulturescu și Felician Pop.
Apărut foarte recent, la Editura Inspirescu, volumul de versuri, care marchează debutul Florinei Juncu, este prefațat de poetul George Vulturescu. El mărturisește: „Cinică, alteori rece, sentimentală sau prozaică, atroce sau picturală, Florina Juncu scrie ca şi cum ar fi în toate păpuşile-matrioşkă, încapsulate una în alta. E o parabolă a scrierii şi de-scrierii aici, o carte de o puternică originalitate, cu intuiţii la care nu ştii dacă abia acum – la debut – a ajuns sau că abia de aici porneşte mai departe ... Poeta va decide în viitoarele cărţi.”
La eveniment sunt invitați să participe scriitori, critici literari și oameni de cultură, publiciști și jurnaliști, profesori, prietenii și apropiații autoarei, alături de toți sătmărenii care manifestă interes pentru literatura și cultura locală.
Schiță biobibliografică.

simeanu  Ne arată, nimerit, Sam Bobrick. Răposat, păcat, în ăst Brumărel. La texte, bine rodat, în lume, din plin jucat. Iscând comedii cu tâlc, din acelea muc și sfârc. Nu doar mustind de umor, ca să prindă la popor. Ci și moralizatoare, despre viață grăitoare, always atrăgătoare...
  ”Getting Sara Married” e de niște ani și se joacă-ntr-una. La noi, ”Un bărbat pentru Sara”, numai de câțiva. Produs, deci, american, prezentat dâmbovițean. Claudiu Goga punând-o-n scenă la București. Cu Popescu, Cotimanis, Cavallioti, Vasluianu și Vasile. Echipă unită, vădit potrivită. Emilia-i mătușa năstrușnică foc. Diana e Sara, bună avocată, da` nemăritată. Andi este Brandon, bărbatu` livrat acasă la ea, spre a o testa. Întrucât tăntica vrea a-i face trampa și-a o mărita. În timp ce Andreea e logodnica. De care, omu` legii-l scapă, voit, pe noul venit, căci s-a-ndrăgostit. Iar aducător, pe un cărucior, vajnic prestator, este Constantin. Bebe, altfel zis, aparte actor. Foarte talentat, experimentat, cu joc nuanțat. În atâtea roluri, util angrenat. Și d-atâta vreme, personalizat. Pe bună dreptate, viu aplaudat...

srBună și bine v-am găsit.
De multe ori mi-am pus întrebarea: De ce sunt oamenii răi? și din păcate nici până azi nu am găsit răspunsul.
Și nu e ca și cum lucrurile se întâmplă așa abia acum în prezent, adică dacă stăm să citim până și în Biblie avem dovada că oamenii erau răi.
Din păcate există oameni care se hrănesc cu suferința altora, mi se pare ceva absolut bolnav și greșit din toate punctele de vedere.
Dacă stăm să privim lucrurile din punct de vedere economic, cei bogați au ceva cu cei săraci dar și invers, frumoșii cu urâții dar și invers, slabii cu grașii dar și invers și stai și te uiți și analizezi totul și te gândești: De ce? Cu ce te ajută?

ss opAm început să joc pe scenă de mică, încă de la grădiniță eram pusă în primele rânduri pentru că educatoarea mea vedea un potențial artistic în mine. În clasele primare, am adus bucurie părinților spectatori, la frumoasele noastre manifestări culturale. În liceu, mi-am configurat cu mai multă precizie, vocația mea artistică, îndeosebi cu vocea mea fermă și limpede. Am absolvit liceul de artă, secția canto clasic. Între timp am învățat rigorile expresivității, în mimică și gestualitate.   Opțiunea pentru facultatea de teatru a devenit  firescă. În formarea mea profesională, am urmărit să-mi afirm vocația artistică, prin perseverență, muncă și disciplină susținută. Muncesc statornic, să-mi construiesc un drum fără compromisuri,   cu proiecte în care cred.
Fie că e vorba de o interpretare muzicală, fie că interpretez un rol, când ești pe scenă emoțiile sunt de fiecare dată aceleași.  Emoțiile dau măsura devoțiunii și respectului pentru public. Publicul, întotdeauna  generos,  audiază, privește și vibrează odată cu tine. Dacă la final aplauzele sunt furtunuoase, înseamnă că mesajul tău a ajuns până în ultimul rând al sălii.