Cornel SimighianSunt mai multe, chiar foarte multe, cărți la care țin, poate și pentru că le-aș mai reciti, din când în când. Nu doar Ilf și Petrov, să mai fac o burtă de râs, ci și tratatul de dezinformare al lui Volkoff, din cu totul alte motive… Simplu. Din alte motive…
Donc, un creștin alerga besmetic, ca luni, către locu lui de muncă, un loc nespectaculos, chiar tern și neatractiv, cu un șef nașparliu, cam ne…, nici de nevastă, nici de amănți, asta e, nimeni nu e perfect, la vie s en va. Da în piața publică, în buba târgului, în Piața Unirii din Iași să spunem, da poate fi oriunde, alt creștin se dădea în spectacol, moca, sătea cocoțat pe terasa unui hotel, să-i spunem Unirea, amenințând că gata, se aruncă, nu se mai poate, până aici frate, gata. În piață, lumea ca lume, gură cască, poliție grămadă, pompieri buluc, salvări cât cuprinde, smurduri la greu, presa fleașcă de entuziasm că se mai leagă un subiect mai erect (un foto mai șmenozit urla la el, aide bre, te arunci ori nu, că am treabă, am o nunță pe țeavă, diseară și musai să mă dreg cu ceva, ce te tot încoiești?), ceva drojdari de cursă lungă, încă nedezmahmuriți da pe drumu cel bun, la pariu de-o votcă mică, se aruncă sau nu ciumpiliticu?

IULIAN BARBU 280Poezia  există  acolo unde există viaţă dată de Dumnezeu fără de care nu poate exista nici mitul.
  Totul e compus din poezie,cuvânt,sunet dar şi lumină cerească căci fără ea                       
n-am putea citi,învăţa,recita poezie şi picta.
   Vântul prin sunetul pe care-l scoate printre frunzele copacilor e sursă de poezie.Curgerea apei de asemenea care simbolizează scurgerea vieţii şi a timpului se constituie în adevărate semnificaţii poetice.
  Natura Pământului pe care oamenii o distrug pe zi ce trece e o grandioasă sursă pentru ceea ce numim noi vers memorabil,dar totul presupune gândire şi viaţă.
  Iubirea Mântuitorului pentru oameni e un adevărat tezaur literar.

simeanu Clujean, sibian. Azi, bucureștean. Mort după pian. La fel după jazz. Îmbinându-le cu folos și zelos pe-amândouă. În interpretări rafinate, elegante, pregnante constant. Deoarece Mircea are-ntr-însul știință și pasiune din plin pentru gen. Umblă pe clape cu-atâta dăruire, îndemânare, spontaneitate și lejeritate încât copleșește. Uimește și convinge că jazzu`, mai tânăr, stă față-n față la masă cu simfonicu` multicentenar. Preluându-l ades în știmele sale ingenios, radios. De unde și simfo-jazzu` select, tot mai căutat în zilele noastre...

Agenda 1Marţi, 3 Martie 2020, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 7a) demarează la București cu 7 speakeri excepționali. Înscrierile online au depășit deja așteptările, tinerii dorind să se lase inspirați de recomandările acestora în a-și îndeplini visul.
Sute de liceeni și studenți sunt așteptați marți, 3 Martie, în București la Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu (Bd. General Gh. Magheru nr. 20, sector 1), în intervalul orar 09:30-13:00, pentru a asculta și a interacționa cu profesionişti consacrați, veniți să-i încurajeze să îmbrățișeze educația și să-și alcătuiască un sistem corect de valori și referințe.
Conferințele BookLand Evolution din București (val primăvară) îi aduc în prim plan pe: Maia Morgenstern, Puya, Andreea Roşca, Raed Arafat, Liviu Mihaiu, Andrei Păunescu şi Gabriel Diaconu.

Cornel SimighianPutem constata într-o linişte anorexică, bine tihnită, cum că starea de alienare cuprinde discret dar temeinic, într-un soi de bulimie generală, şi domeniile strict existenţiale ale vieţii prozaice, de zi cu zi, de coşniţă şi paporniţă. Doar cine nu a mai călcat cu talpa prin piaţă, cine nu mai ştie nici măcar cam cît mai costă o pîine, nu realizează maniera paradoxală în care au decolat / decalotat preţurile. Cum putem explica altfel faptul că ciupercile costă mai mult decît pulpele de pui, că strugurii sînt mai scumpi decît vinul, că apa minerală e mai preţuită decît laptele, iar ouăle de avicola sînt mai scumpe ca alea de „ţăran”? Ori că, în pieţele noastre, pînă şi salata verde e importată din Italia, spanacul e nemţesc, cartofii vin din Austria, guliile din Olanda, castraveţii din Grecia şi roşiile, tradiţional deja, din Turcia. Bine măcar că exportăm şi noi banane, naturalizate din Ecuador, în Basarabia. Cei care mai facem piaţa, de-o coşniţă modestă, aşteptăm sa apară un aflux masiv de urzici prietenoase din Ungaria şi ceva ştevie neaoşă din Polonia, că tot sîntem în Postul Mare. Deşi ca să ţii un post creştinesc, cum se cade, trebuie să fii cel puţin parlamentar, la veniturile oficiale. S-o tot duci cu produse vegetale, cu şniţele din soia în sînge, ceva humus tradiţional din năut eco adus cu greu din Albania, lîngă un cuş-cuş cuşer din Maroc, o fi extrem de sănătos, cum ne spun nutriţioniştii, dar e destul de costisitor.