Nu există justificare socială sau morală pentru existența persoanelor fără adăpost, dar putem găsi alinare și sens în Întrupare, a spus Papa Francisc , în timpul vizitei făcute la inițiativele catolice de caritate, în Washington DC.

Papa Pius IX avertiza in 1871, intr-o scrisoare catre episcopul de Nevers, asupra pericolelor liberalismului teologic: “Nu imi este teama de Comuna din Paris – nu – ma tem in schimb de catolicismul liberal….

Bunul meu prieten ... Vasile Dan Marchiș - poet, membru fondator al revistei Izvoare codrene ... iertare-mi cer pentru această intervenție ... dar neavând numărul dumitale de telefon, pentru a comunica, iată-mă silit de împrejurări să ,,comentez” articolul tău prin mijloacele de informare rămase la dispoziție ... evident, revista fondată de dumneavoastră şi blogul administrat de profesorul Gelu Dragoş...

În 25 septembrie, începând cu ora 12, la sediul Filialei Cluj Napoca a Uniunii Scriitorilor din România (USR), a avut loc o întâlnire dintre oamenii condeiului băimăreni şi clujeni. S-au discutat modalităţi de dezvoltare a relaţiilor de colaborare, de încurajare şi promovare a creativităţii şi crearea unui dialog viu atât între scriitori cât şi între ei şi public, finalizându-se cu un moment poetic.

Sandy, Katrina, tornada din Oklahoma sunt doar câteva dintre elementele de referință ale răului incontrolabil. „Dumnezeu este bun. Dumnezeu este atotputernic. Tragedii se întâmplă. Poți alege două, însă toate cele trei postulate împreună nu pot fi adevărate”, scrie un jurnalist de la USA Today, în încercarea de a înțelege cum un Dumnezeu atotputernic poate fi compatibil cu un rău ce pare invincibil.