Când un artist evoluează pentru ultima dată pe o scenă, se spune că este „cântecul său de lebădă”, ceea ce pare bizar, din moment ce lebedele nu sunt renumite pentru prezenţa lor scenică. Aşadar, de unde provine exact această expresie?

Pilda samarineanului milostiv, ce se citeşte în Duminica a 25-a după Rusalii, în cadrul Sfintei Liturghii, i-a şocat pe primii săi ascultători, adică pe evreii de acum 2000 de ani, prin alegerea, ca personaj principal al parabolei, al unui om de neam samarinean, neam pe care evreii îl urau cel mai mult.

Joi, 30 iunie 2016, ora 18,oo, vegheaţi de Turnul lui Ştefan, în foaierul Teatrului Municipal Baia Mare a avut loc lansarea numerelor 5 şi 6 ale revistei culturale

Chiar aşa! Bine aţi citit! Laudă rromilor!
Sunt foarte mulţi dintre ei care fac cinste, sunt oameni deosebiţi, de caracter, harnici şi serioşi.

Până și cei mai înflăcărați patrioți trebuie să ia realitatea așa cum e și să admită nu doar că România este neproductivă în cam toate sferele de activitate (industrie, agricultură, cercetare, transporturi, turism), dar că a reușit performanța de a deveni chiar contraproductivă în sectoare ce privesc sănătatea biologică și moral-spirituală a națiunii (prin închiderea atâtor spitale și școli), respectiv în gingașul și atât de importantul compartiment al politicii externe.