covmetallicaCelebra trupă heavy metal Metallica a anunţat recent că va scoate pe piaţă un volum destinat copiilor, anunţă site-ul oficial al formaţiei.
Volumul ”The ABCs of Metallica/ Abecedarul Metallica” conţine ilustraţii şi rime pentru copii care surprind povestea trupei. Încasările sunt destinate fundaţiei de caritate înfiinţate de cei patru rockery, All Within My Hands, potrivit Mediafax.
Consideraţi clasici în viaţă ai genului heavy metal, componenţii trupei Metallica sunt cunoscutţi pentru rivalităţile de pe scenă şi episoade care au implicat abuz de droguri, printre piesele lor numărându-se titluri ca ”Leper Messiah”, ”Harvester of Sorrow” sau ”My Friend of Misery”.
Volumul va fi pus în vânzare pe 26 noiembrie şi a fost scris de Howie Abrams, ilustraţiile fiind semnate de Michael “Kaves” McLeer.
“Incluzând poezii şi desene, «The ABCs of Metallica» aruncă o privire asupra poveştii trupei de la, gen, A la Z! Fiecare literă a alfabetului reprezintă un moment din călătoria noastră”, notează muzicienii în anunţul publicat pe site.

Cel mai recent album al trupei, Hardwired … to Self Destruct”, a fost lansat în 2016, şi a fost vândut în 5 milioane de exemplare, fiind nominalizat la premiile Grammy.

premiuMarele Premiu și Trofeul Festivalului:

Nichi Ursei ,Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea.

Secțiunea POEZIE:

Premiul I: Constantin Bidulescu, Ploiești, jud. Prahova.

Premiul II: Gela Enea ,Craiova, jud. Dolj.

Premiul III: Ioan Mugurel Sasu, comuna Vama, jud. Suceava.

Premiul Special „Ion Budai Deleanu”: Paraschiva Abutnăriței, Vatra Dornei, jud. Suceava.

Premiul Special al Juriului: Maria Magdalena Matei, comuna Ciofringeni, jud. Argeș.

tabaraEdiția 2019 a „Taberei prieteniei literare - De amicitiae” se desfășoară în perioada 26 - 30 iunie, lângă Hațeg, jud. Hunedoara. Anul acesta participă scriitori din Anglia, Franța, Italia, Republica Moldova și România. Din Maramureş participă poeţii Vasile Bele şi Gelu Dragoş.
Parteneri: Societatea „Românca” Londra - președinte Ionela Flood, Radio TV „Unirea” Wiener Neustadt - președinte Ioan Godja și Despărțământului „Vasile Moga” al Asociației Astra - președinte Mihai-Octavian Groza. Organizator principal scriitoarea Mariana Moga.

bookfestEditurile s-au bătut în reduceri şi aniversări la cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest şi, după ce au supravieţuit zilelor de joi şi vineri, în care cumpărătorii păreau să fi dat bir cu fugiţii, au încheiat weekendul cu vânzări care le-au redeschis pofta de topuri, potrivit Mediafax.
Scriitorul Stelian Tănase a remarcat sâmbătă că ”la Bookfest bătea vîntul”, iar ”vineri a fost şi mai rău din cauza vizitei papei. Au lăsat gol pavilionul B1 de la Romexpo, ameninţările meteo – de furtuna şi ploi torenţiale”, a notat Tănase.
Igor Bergler, la rândul său, a mers mai departe preluând vorbele colegului său de breaslă: ”Tendinţa e spre multinaţională. Iar multinaţionala e rece şi neprietenoasă! Dar aşa merge lumea. şi apoi care ar fi alternativa? Statul? Păi statul e corupt. Autorii sunt sprijiniţi din banii contribuabililor, pe care nu îi întreabă nimeni, pe criterii politice şi de gaşcă! Un cerc restrans. E un mandarinat ticălos. Adică e normal să sprijinim autori noi, tineri. Să îi ajutăm la prima carte, la a doua, hai la a treia. Cum fac ţările nordice! Dar să sprijinim un autor trecut de şaizeci de ani ca pe o tânără speranţă timp de 25 de ani neîntrerupt nu e normal!

jo nesbo mediafax descoperaNorvegianul Jo Nesbø a explicat în ce fel pasiunile sale precum căţăratul pe stânci, muzica rock ori fotbalul completează scrisul: Frica e ceva de care am nevoie ca să mă pot concentra 100% la ce fac, a spus romancierul într-un interviu pentru MEDIAFAX.
Norvegianul Jo Nesbø a venit în România la începutul lunii mai pentru a-şi lansa cele mai recente romane publicate în ediţii româneşti. Pasionat de căţărare, solist într-o trupă rock şi adulat de pasionaţii de roman poliţist, Nesbø a vorbit despre felul în care dorinţele publicului au influenţat mereu istoria poveştilor spuse, dar şi despre felul în care frica îl face să se concentreze. Din când în când, scriitorul se simţea întrerup de o sonerie de telefon care se auzea în librăria în care discutam şi întreba unde am rămas. După ce îi răspundeam, continua să răspundă exact de unde îşi oprise nu doar ideea ci chiar fraza. Florin Ghioca a surprins în fotografii chiar momentele în care scriitorul cunoscut mai ales pentru romanele sale poliţiste traduse în română la editura Trei dar şi pentru recenta rescriere a intrigii din ”Macbeth” de William Shakespeare publicată la noi de Humanitas îşi lega firul răspunsurilor după întreruperile neaşteptate.
Redăm mai jos integral interviul pe care Nesbø l-a acordat agenţiei MEDIAFAX.