O ediție completă, în trei volume, a articolelor politice ale lui Mihai Eminescu a fost lansată, luni, în colecția "Opere fundamentale" a Fundației Naționale pentru Știință și Artă. "Astăzi au apărut aceste trei volume, care cuprind, într-o ediție de tip pleiade, toate articolele politice ale lui Eminescu.

Prin grija celor doi inimoşi iniţiatori ai proiectului literar de care vă voi face vorbire, scriitoarea Florica Bud şi poetul albanez Baki Ymeri, care au editat două volume de poezie bilingvă româno-albaneză în care au apărut aproximativ 30 de poeţi maramureşeni, iată că aflu de la surse sigure că acest proiect continuă cu volumul trei.

Blogul “Izvoare codrene” înfiinţat cu adevărat în anul 2010 printr-o întâmplare fericită şi vă explicăm imediat cum: apăruse numărul 4 al revistei culturale din Spaţiul Codrean tipărite “Izvoare codrene” unde şi-au adus contribuţia subsemnatul în calitate de fondator unic, profesorul de istorie Emil Domuţa, profesoara de limba română şi poeta Adela Naghiu, părintele ortodox Mihai Ghiţ, bibliotecara Felicia Dulf şi “naşii” morali, regretatul poet naţional Ion Burnar şi poetul Nicolae Scheianu, care ne-au ajutat la tipărirea primului număr. La numărul 4, apărut la aceeaşi editură la care ţinem, adică “Eurotip” a directorului Pamfil Godja, căruia îi mulţumim, “Izvoare codrene este trimisă şi în “PDF” domnului învăţător care-l roagă pe fiul său un electronist de mare clasă să o posteze ( revista ) ca să o vadă toată lumea.

Tu Nu Citeşti Poezie?
Ediţia a VI-a, Bucureşti, 13-17 mai 2015

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP) sunt produse ale unei iniţiative culturale care îşi propune să reintroducă în spaţiul public conceptul de poezie contemporană vizibilă şi interactivă. În 2015, TNCP este la cea de-⁠a şasea ediţie în care poezia, cartea de poezie, poeţii şi revistele de cultură care publică poezie vor fi protagonişti ai unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-⁠decembrist, un festival unic ce pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil.

Editura Inspirescu lansează în perioada 1 iunie-30  iunie 2015, concursul de editură pentru volume de autori pentru următoarele genuri literare:
-proza
-poezie
La acest concurs pot participa creatori din întreaga ţară şi scriitori din Diaspora, indiferent de vârstă, membrii şi nemembrii ai unor uniuni de creaţie, membrii sau nemembri ai Uniunii Scriitorilor.

SE OFERA URMATOARELE PREMII: