Personaje
Un nebun din Moldova care se crede doctor
O doctoriță din Ardeal care se crede nebună
O cămașă de forță.
Actul 1 scena 1
( Nebunul în halat intră în sala de conferință dezorientat)
Nebunul; În sfârșit... offf... am ajuns undeva unde simt miros de creier încins. Parcă este altceva decât mirosul de urlete. Parcă sunt un evadat din iad nimerit din greșeală într-o oază de liniște. Atâția duși cu pluta nu am văzut în viața mea. Toți seringarii ăștia ar trebui băgați în cămașă de forță. ( revoltat) Stimați cursanți trecem prin cele mai negre clipe ale umanității. Dar să lăsăm lamentările și... ( de undeva se aud țipete și o alarmă) Nu vă impacientați! Vă rog să rămâneți la locurile voastre. Nu țipați vă rog! Nu este alarma de incendiu! ( Cineva invizibil dă peste el și îl aruncă la pământ) Tinere, ai mare grijă! Doamne ferește! ( se ridică și se scutură de praf în timp ce zâmbește. Dă din mână și țipă) Duceți-vă, învârtindu-vă! Expunerea unui caz special se poate realiza și în absența voastră...Idioților! ( Nebunul se uită în cealaltă parte și zâmbește, apoi face o plecăciune)
- Detalii
- Scris de Sorin Robert Baicu
Decor de incapere rurala, troneaza undeva la vedere un tablou impunator cu o gaina. Intra in scena Gainarul, cu o figura preocupata, se aseazala un soi de birouas, scoate un catastif si completeaza in el mormaind ceva despre un numar de oua, apoi numara banii dintr-un plic, e multumit. Dintr-o laterala intra, timida, o doamna, decenta, cu o eleganta discreta.
Doamna
Buna ziua, dumneavoastra sunteti gainarul?
Gainarul
(o priveste suspicios) In ce sens si mai ales cine intreaba?
Doamna
(incurcata) Pai...Eu? adica eu intreb...
Gainarul:
(sec) Dumneata fiind...
Doamna
(usor emotionata) A! Scuze, Marilena Popa, lector universitar...la filologie...
Gainarul
Dupa nume trebuia sa fiti la teologie. Dar matale ai ales limbile! Si daca esti experta in limbi sigur stii cum e cu sensul! Deci in ce sens gainar?
- Detalii
- Scris de Melia Cerchez Marin
Personaje
Regele - Adrian Ancuta
Regina – Isabela Iacupovici
Pastaia - Isabela Iacupovici
Printul
Printesa
Decor
Masa si scaune, dulap vase, mobila cu lavoar sau fantana mica sau orice sursa de apa, pat. Poate in fundal o fereastra prin care se vad crengile batute de vant ale unui copac (se rezolva cu un ventilator)
Intra in scena, oboist, Printul. Isi pune haina intr-un cuier si se asaza pe un fotoliu, ofteaza de cateva ori profund si comic, ostentativ. E nemultumit ca nu vine nimeni si ofteaza mai tare. Din partea opusa intra in scena tatal sau, regele.
- Detalii
- Scris de Melia Cerchez Marin
Personajele:
Samuel, 70 de ani, tatăl lui Daniel şi Beniamin
Naomi, 50 de ani, soţia lui Samuel şi mama flăcăilor
Daniel, ca la 30 de ani
Beniamin rătăcitorul, 21 de ani
Sara, iubita lui Beniamin, 18 ani
Iosif, fost ortac de petreceri al lui Beniamin, 35 de ani
Ethan, slujitorul lui Samuel şi omul de încredere al lui Daniel
- Detalii
- Scris de George PETROVAI
Citește mai departe: Întoarcerea rătăcitorului (Poem baladesc în trei acte)
PERSONAJE: Capra, Lupul, Ied 1, Ied 2, Ied 3, Scufița, Bunica
Mama capră se prezintă copiilor
Capra
Bună, dragi copii. Știți cine sunt eu? Nu? Cum așa? Păi sunt îmbrăcată în costum popular, am cornițe, cine pot fi? Văcuța Fulga? Văcuța Milka? Păi ce, sunt mov? Nu! Sunt Capra cu trei iezi. Vă întrebați unde sunt iezii? Și eu! Că nu i-am văzut de azi dimineață. Cine știe ce prostii fac! Știți cum sunt iezii mei? Năstrușnici! Adică vioi și neastâmpărați! Adică nu stau o clipă locului și fac multă gălăgie. Trebuie să apară, dar până atunci să profit să mă odihnesc. Ce liniște e. Ce bine. Și acum… trei… doi… unu...
Dau buzna iezii făcând mare gălăgie
Ied 2:
Vreau tabletă!
Ied 1:
Vreau desene!
Ied 3:
Vreau prăjitură!
- Detalii
- Scris de Melia Cerchez Marin
Citește mai departe: LUPUL, CAPRA ȘI SCUFIȚA (Piesa pentru copii)